• Food & Drinks

Wheelbarrow Race met Bobbi Brewery!

Bent u klaar om de strijd aan te gaan met het meest folkloristische eenwielige transportmiddel van België? De brouwerij Bobbi, gevestigd in Haut-Ittre en verankerd in Brussel, organiseert tijdens de Open Monumentendagen (Urban.brussels), in samenwerking met Sint-Gorikshallen, de tweede editie van haar Brusselse "kruiwagenrace". Hun doel: ijveren voor de erkenning van de Belgische kermesse, en meer bepaald de "kruiwagenrace", als immaterieel erfgoed van de UNESCO. 

U kent Brouwerij Bobbi misschien van hun ambachtelijke en ecologisch verantwoorde bieren die Belgische artiesten (stand-up, graffiti, DJ's...) in de kijker zetten. Misschien bent u ze ook al tegengekomen tijdens de laatste autoloze dag van Brussel, omringd door hooibanken en kruiwagens.

De kruiwagenrace, een duivels ludieke oefening, is ook een van de meest emblematische animaties van de Belgische buurtfeesten.

"Kruiwagenracen maakt deel uit van onze cultuur, ons erfgoed. Het opnieuw populariseren ervan, zoals Cédric Gérard doet, is essentieel om de Belgische kermesse, een zoete mengeling tussen feest en overdracht, in ere te houden." - Thierry Wauters, erfgoedverantwoordelijke bij urban.brussels.

Een emblematische plaats en dag

Wat is een betere plaats dan de Sint-Gorikshallen om het culturele erfgoed van het Brussels Gewest te vieren? Het is rond het monument en het tentoonstellingscentrum waar Brussel werd geboren dat de tweede Kruiwagenrace van Brussel zal plaatsvinden. Een gebeurtenis die alle leden van het team, die van plan zijn aan de race deel te nemen, in vervoering brengt.

"We zijn er klaar voor! Het Halles-team is al een maand aan het trainen voor deze race. Erfgoed in de kijker zetten, dat gebeurt op het terrein, in de Sint-Gorikshallen, midden in het opzetten van onze tentoonstellingen, zelfs in een kruiwagen tijdens de Open Monumentendagen! " Lucile de Calan, directeur van Sint-Gorikshallen.

De wedstrijd vindt plaats op 18 september, tijdens de Open Monumentendagen en de dag zonder auto's (maar met kruiwagens!).

Eer het Belgische erfgoed en win je gewicht in bier

De kers op de taart: voor elke winnaar van de kruiwagenrace (estafette, endurance, klassiek, ...) wagen de deelnemers (die meerderjarig moeten zijn) hun kans om ... hun gewicht in Bobbi-bieren te winnen! Een beloning die de inspanning en het Belgische erfgoed waardig is voor dit lokale en ecologisch verantwoorde bier rechtstreeks uit Waals-Brabant.

In de vier hoeken van Wallonië, in Brussel en binnenkort ook in Vlaanderen, reist Bobbi door heel België om onze cultuur en ons erfgoed te promoten. Deze zomer konden we de jonge brouwerij zien in Ittre voor de 15 augustusfeesten, in Charleroi voor de Brocante des Quais, op het Uckel Air festival en binnenkort rond de Sint-Gorikshallen voor een wilde kruiwagenrace. Zien we u daar?

Save The Date ! 1, pl. Sint-Gorikshallen, op 18 september vanaf 11:30 uur.

Meer info

  • Datum:18/09/2022 au 18/09/2022
  • Uur:11:30 - 17:30
  • Prijs:Gratuit comme toujours :)
  • Soort:Kermesse

Andere evenementen die u zouden kunnen interesseren