• Tentoonstelling

Anders wonen

Europese steden ondergaan een grote transitie als antwoord op sociaal-culturele, economische en klimatologische uitdagingen, die de afgelopen jaren zijn toegenomen als gevolg van internationale crises. Bovendien ontwikkelt onze samenleving zich voortdurend om zich aan te passen aan veranderende waarden. In de afgelopen jaren hebben we een versnelling gezien in de diversificatie van manieren van leven en werken.

De relatie tussen gedeelde ruimte en privéleven is veranderd, net als die tussen werk en gemeenschap.

Om deze overgang aan te kunnen en om een veerkrachtige, groene en gezonde leefomgeving te creëren die goed is voor iedereen, gebaseerd op een plek met een geschikte dichtheid om ongebreidelde stadsuitbreiding tegen te gaan, met een passend gebruik van de beschikbare open ruimte, zijn creatieve oplossingen nodig voor zowel de bestaande als de nieuwe gebouwde omgeving.

Of het nu gaat om tijdelijke of permanente huisvesting, de traditionele manier om onze gemeenschap te ontwerpen kan niet langer de enige norm zijn. In die zin worden steden laboratoria voor duurzame oplossingen voor een inclusieve mix van nieuwe manieren van wonen, werken en spelen die verder gaan dan marktgebaseerde modellen.

Door vandaag nieuwe levensstijlen aan te nemen, dragen we bij aan de stad van morgen.

Urban.brussels organiseert deze tentoonstelling als onderdeel van het Brussels cultureel programma in het kader van het Belgisch Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. De expo houdt ook verband met de Verklaring van Brussel van de Europese burgemeesters, "A European urban policy fit for the future" en met de uitdagingen van Europese steden en regio's op het vlak van een inclusief en kwaliteitsvol woonbeleid.

Meer info

  • Datum:16/05/2024 au 29/09/2024
  • Uur:10:00 - 18:00
  • Prijs:Gratis
  • Ruimte:Mezzanine