Allegra – FESTIVAL VAN DE ZWITSERSE LITERATUUR BELGIË

  Allegra - Quinzaine du livre et des littératures suisses

  Allegra * dat is de Zwitserse literatuur die België een bezoek brengt!
  Allegra is een programma vol literaire ontmoetingen in onafhankelijke boekhandels en culturele ontmoetingsplaatsen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel.Bruxelles.
  Allegra, dat zijn zo’n dertig Zwitserse schrijvers, striptekenaars en illustratoren die hun werk met humor en luchtigheid presenteren.

  Hoe dat er uit gaat zien? Een Bla-Blabus met schrijvers rijdt door heel Wallonië terwijl de literaire en poëtische evenementen in Vlaanderen plaatsvinden. Na de eerste week komt de groep bijeen in Brussel voor een festival van Zwitserse literatuur, met bijeenkomsten voor mensen uit het boekenvak, Belgisch-Zwitserse duo’s, tekenwedstrijden, botanische wandelingen en vooral feestelijke avonden…

  Dit evenement is een samenwerking tussen LIVRESUISSE, de Zwitserse stichting voor de cultuur Pro Helvetia en de Boekenbeurs van Brussel. Alle evenementen zijn gratis toegankelijk.

  *In Zwitserland, in het kanton Graubünden, is het gebruikelijk bij het weerzien van een naaste te groeten met ‘Allegra!’

  Programma

  Donderdag 9 juni - 20.30 uur: GRAFISCHE DUO’S (TEKENWEDSTRIJDEN)  Belgisch-Zwitserse ontmoeting - Geanimeerd door Alexandre Grandjean.

  Vrijdag 10 juni - vanaf 10:30 uur : Allegra night

  • 20.30 uur : Literaire Jukebox
  • 22.00 uur: 50 Hertz, Literair Concert
  • 23.00 uur: DJ-avond

  Voor meer informatie kunt u terecht op de officiële website van Allegra.

  Allegra - Quinzaine du livre et des littératures suisses

  Meer info

  • Datum:09/06/2022 au 10/06/2022
  • Uur:20:30 - 23:00
  • Prijs:Gratuit comme toujours :)
  • Ruimte:Gelijkvloers / Kelders