ONZE PARTNERS

Urban.brussels

 • Urban.brussels voert deze opdrachten uit met de Algemene Directie en 6 administratieve eenheden:

  • De Directie Stedenbouw
  • De Directie Cultureel Erfgoed
  • De Directie Stadsvernieuwing
  • De Directie Promotie en Informatie
  • De Directie Juridische Zaken
  • De Directie Personeel en Organisatie.

  Urban.brussels verzorgt ook de secretariaat van 3 organen: de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen, het Stedenbouwkundig College en het Milieucollege.

HOMEGRADE

Homegrade is bedoeld om de particulieren die hun woning in het Brussels Gewest wensen te verbeteren, te begeleiden.

Ongeacht of u een huurder, eigenaar-bewoner, verhuurder of mede-eigenaar bent, u kunt informatie bekomen op het gebied van akoestiek, energie, huisvesting, renovatie, patrimonium en stedenbouw.
Er worden ook huisbezoeken aangeboden om u te helpen uw energiefactuur te verlagen en uw renovatieprojecten te verwezenlijken.
U kan ook een beroep doen op adviseurs om u te begeleiden bij uw stappen, zowel op het technische als administratieve vlak, maar ook om u wegwijs te maken in de bestaande financiële tegemoetkomingen.

Meer weten

Het café

Het Café des Halles is een populaire hotspot in Brussel. Het maakt deel uit van de Sint-Gorikshallen, de vroegere overdekte markthal die werd ingehuldigd in 1982 en vandaag plaats biedt aan talloze tentoonstellingen, evenementen en verhuurde ruimtes.

We bieden u er een uitgebreide keuze Belgische bieren en cocktails in een gezellig art déco-sfeertje, middenin het kloppende hart van Brussel.

Terras in de zomer en wintertuin.

Infos per telefoon aan 0497 81 77 20.

Andere actoren

logo-basse-def-web-2-1024x384

Sinds 1982 is Arkadia een vereniging van historici en kunsthistorici, die zich als doel stelt haar gevoeligheid voor de artistieke creatie, het erfgoed en de stad met het grote publiek te delen

Ons doel is de stad met een originele en oplettende blik aan te schouwen, om zo al haar rijkdommen te onthullen en haar geschiedenis en structuur met U te delen.

 

In 1983 reed een oude minibus met het stempel « Babbel » al hobbelend door de straten van de hoofdstad. Aan boord bevonden zich toeristen die, naast de Grote Markt en het Atomium, nieuwsgierig waren om het “echte Brussel” te ontdekken.

 

365_nl

België bulkt van de ideeën voor uitstappen voor het hele gezin: er is een ongelooflijk ruime keuze en een uitzonderlijk grote diversiteit. In onze provincies tellen we bijna 365 toeristische attracties en musea, die het hele jaar door voor ontspanning zorgen.

Ontdek Brussel op een andere manier! Stap in één van de rode open top dubbel dekkers van City Sightseeing Brussels en maak onze 2 lijnen.

Dit portaal geeft u toegang tot thematische websites inzake stedenbouw, planning, huisvesting, stadsvernieuwing en erfgoed.

logo-1 copie

Depuis près de 25 ans, La Fonderie organise des visites guidées abordant divers aspects de l’histoire économique et sociale de Bruxelles. En bateau ou à pied, ces parcours vous entraînent à la découverte d’aspects peu connus de la capitale.

VOIR ET DIRE

 

De Biënnale Art nouveau en Art Déco evolueert en verandert van concept. Ze wordt een jaarlijks evenement dat de lente inluidt en de naam Brussels Art nouveau & Art Deco Festival krijgt.

De Directie Monumenten en Landschappen staat in voor de toepassing van het gewestelijk beleid inzake vrijwaring van het onroerend erfgoed.

De Directie is een van de operationele eenheden van Brussel Stedelijke Ontwikkeling, een van de zes besturen van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

visit.brussels is het Brussels Agentschap voor Toerisme. Het kreeg de opdracht het imago van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te versterken. visit.brussels wil Brussel lokaal en internationaal profileren als de hoofdstad van 500 miljoen Europeanen; een ‘wereldstad’ waar meer dan 180 nationaliteiten samenleven en Brussel maken tot een kosmopolitische stad die voeling houdt met de rest van de wereld.

VZW Patrimonium en Cultuur

Sint-Goriksplein 23
1000 Brussel
Tel: 02 502 44 24

Schrijf in op onze nieuwsbrief