Onze website is in onderhoud.
Sommige functies zijn tijdelijk niet beschikbaar.

Dank voor uw begrip.

Laden Evenementen

  • Dit event is voorbij.

EXPO « LOUIS & MOI »

18 september 2020 @ 10 h 00 min - 22 november 2020 @ 18 h 00 min

EXPO  « LOUIS & MOI »


FR

L’exposition consacrée à l’architecte Louis Tenaerts s’ouvre aujourd’hui en plein cœur de Bruxelles, dans le magnifique bâtiment des Halles Saint-Géry.

Venez découvrir cet architecte prolifique et pourtant méconnu, aux réalisations variées, parfois sages, parfois franchement surprenantes.


L’exposition est librement accessible 7j/7 de 10h à 18h, jusqu’au 22 novembre 2020.

Pour ce week-end des journées du Patrimoine, les 19 et 20 septembre .

Organisation Urban.brussels avec la collaboration de ARCHistory, une asbl spécialisée en architecture et patrimoine. Ses compétences touchent les domaines suivants : Inventaire du Patrimoine architectural bruxellois, études historiques, publications, expositions, visites guidées, conférences.

http://archistory.brussels/


NL

De Brusselaar Louis Tenaerts (1898-1994), zoon van een aannemer van schrijnwerken, was niet alleen een begenadigd architect-aannemer, maar ook een zakenman met veel flair. Noem Tenaerts gerust een kameleonarchitect. Een architect die de mode volgt, moderniteit omarmt en de nieuwste materialen integreert. Hij put uit het rijke vormenarsenaal van de art deco om een speelse en efficiënte architectuur te ontwerpen en drukt zijn stempel op tal van Brusselse wijken. Terwijl zijn woningen in pakketbootstijl tot de opmerkelijkste gebouwen van Brussel behoren, is de naam Tenaerts bij velen nog onbekend maar beslist het ontdekken waard.


De tentoonstelling is 7 dagen per week vrij toegankelijk van 10.00 tot 18.00 uur, tot 22 november 2020.

Voor dit Open Monumentendagen-weekend, 19 en 20 september.

 Organisatie : Urban.brussels met de medewerking van LARCHistory

De vaardigheden hebben betrekking op de volgende gebieden: Inventarisatie van Brussels architectonisch erfgoed, historische studies, publicaties, tentoonstellingen, rondleidingen, conferenties.

http://archistory.brussels/


 

Gegevens

Begin:
18 september 2020 @ 10 h 00 min
Einde:
22 november 2020 @ 18 h 00 min
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Brussels, Belgium