NUITS DU BEAU TAS – NO SILENCE

NUITS DU BEAU TAS – NO SILENCE

Het evenement “NO SILENCE” zal de afsluiter zijn van de editie 2017 van de “Nuits du beau tas”. John Cage zal in het rizomatische centrum liggen van deze avond toegewijd aan experimentele muziek met een deel elektronica. Dit in de kelders van de Sint-Gorikshallen op 13/05 vanaf 23 uur!

In samenwerking met de Sint-Gorikshallen en ParadigmCollective wensen we de editie 2017 op een leuke baan te eindigen.

De agora blijft de Brusselse muzikale erfgoed verkenning. Sinds de jaren ’70, Brussel, de onherleidbare gemeenschappelijke denominateur is ontstaan op alternatieve podiums, en blijft een van de muzikale hoofdsteden waar het ontdekken van nieuwe musicale texturen nog steeds mogelijk is.

Deze iconoclastische festival, die deel uitmaakt van een federatie van verschillende Brusselse alternatieve organisatoren, verdedigd eens meer potentiële muziek om dit te bevorderen buiten de geformatteerde commerciële circuit.

De musicoloog Kyle Gann verkent de inventiviteit van John Cage. Deze componist is bekend door zijn aandacht aan stilte. Het boek No Silence. 4’33 ” van John Cage zal je een originele en grensoverschrijdend muziek doen ontdekken.

“Cage is van mening dat de stilte deel uitmaakt van muziek, en geeft er even veel belang aan dan aan de noten die gespeeld worden,” zei Kyle Gann. Boven alles, de stilte is nooit volledig, maar staat je toe om intensiefer te luisteren. Kyle Gann bestudeert vooral de nieuwere componisten zoals La Monte Young. De compositie 4’33 ” biedt een moment van stilte tijdens een concert, een moment gemaakt uit omgevingslawaai!

Door de ogen te luisteren en te zien met je oren!

First part (grande Halle) : John Cage & co with Céline Lory (piano) Simon Florin (percussions) and Quasi Una Fantasia (free)

Second part (caves) : experimental electronic night ( Mathias Delplanque, WSR… ) with ParadigmCollective (8€)