BRUSSELS HORTA ARCHITECTURE PRIZE

TENTOONSTELLING BRUSSELS HORTA ARCHITECTURE PRRICE 1996 – 2016

 

Vanaf 7 maart tot 13 april

De tentoonstelling « Brussels Horta Architecture Prize, 1996-2016 – de laureaten van de afgelopen 20 jaar » schets de evolutie van de Brusselse architectuur van de afgelopen 20 jaar door middel van 15 laureaat projecten van de 1ste Prijs van de Jury van de Prijs Brussel Horta.

De prijs Brussel Horta werd in 1996 opgericht op initiatief van de Schepenen van Stedenbouw en het Openbaar Onderwijs. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan opmerkelijke werken die uitgevoerd zijn op het grondgebied van de Stad Brussel, en sinds de vorige editie, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

De winnende projecten brengen een nieuwe identiteit teweeg met respect voor de omgeving waarin ze zich inschrijven. Het doel is om de architecturale bezinning bij te voeden dankzij een symbiose tussen de architect, de stad en haar bewoners.

De Prijs Brussel Horta maakt het mogelijk om een unieke architectuur, geboren uit een gezamenlijke wil van de opdrachtgever, de architect, de aannemers en de overheid, in het licht te zetten. Deze projecten verschillen in grootte en in functie en zijn gelegen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

Deze tentoonstelling is een goede gelegenheid om de 10de editie van de Prijs Brussel Horta te vieren en zich de representatieve projecten van de Brusselse architectuur te herinneren.

De Prijs Brussel Horta wordt georganiseerd door de SADBr met de steun van de Stad Brussel. De SADBr, « Société des Architectes Diplômés de la ville de Bruxelles », opgericht in 1936, heeft onder andere als doel om de toekomstige architecten te ondersteunen en te begeleiden in de benadering van hun beroep en de professionele architectuurwereld in België evenals de architectuur te bevorderen ten opzichte van het beroep en het grote publiek, en dit dankzij verschillende evenementen zoals de Prijs Brussel Horta.